2016. máj 03.

Útifű maghéj – A sokoldalú csodaszer

írta: MediLine
Útifű maghéj – A sokoldalú csodaszer

Az útifű maghéj átlag feletti rosttartalmának köszönhetően az egészségtudatos konyha elmaradhatatlan kiegészítője. A rostban gazdag ételek fogyasztása segít kipucolni a bélrendszerünkből a fölösleges lerakódásokat, és hozzásegít bennünket az optimális emésztéshez. Ezáltal nem csupán karcsúbbak, egészségesebbek is leszünk.

utifu_maghej.jpg

Az útifű egy Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek magját és annak burkát hasznosítják. Pozitív hatásai egyre szélesebb körben ismertek, így már sokak konyhájában megtalálható.

Az útifű maghéj különlegessége, hogy akár a tömegéhez viszonyított hússzoros vízmennyiséget is magába tud szívni, melynek eredményeképpen egy zselés állagú anyag keletkezik. Ezt a zselét a szervezetünk nem emészti meg, hanem továbbengedi az emésztőrendszeren, így távolítva el onnan a lerakódott anyagokat. Ez azért is fontos, mert a rostszegény, állati eredetű zsírban és szénhidrátban gazdag táplálkozás a salakanyagok felhalmozódásához, az emésztés lelassulásához, elhízáshoz vezet.

Az útifű maghéj a vékonybelünkben található ún. bélbolyhokból szívja fel és távolítja el a bomlástermékeket, így megakadályozza az előbb leírt tüneteket. Ezenkívül megelőzi az önmérgezést, az élősködők elszaporodását, és az elsavasodást.

Az útifű maghéjnak számos más pozitív hatása ismert, többek között csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, a migrénes panaszokat, és székrekedés ellen is hatásos. De ez még nem minden, használatával szebbé varázsolhatjuk a bőrünket, hiszen segítségünkre lehet a pikkelysömör, az ekcéma, az akné elleni harcban is.

Hogyan fogyaszd az útifű maghéjat?

Reggel és este keverjünk 1 evőkanál útifű maghéjat 2 dl vízbe, és igyuk meg azonnal. A víz helyett használhatunk gyümölcslevet vagy gyümölcsteát is, de soha ne keverjük tejbe, müzlibe, vagy zabkásába, mert ezekben nem dagad meg. A nap folyamán természetesen figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre.

Szólj hozzá

fáradtság koleszterin emésztés migrén székrekedés ekcéma vércukor pikkelysömör akne nyirokrendszer útifű maghéj TrendaVit egészségtipp