2016. jún 30.

Mit (t)egyél, hogy egészséges hajad legyen?

írta: MediLine
Mit (t)egyél, hogy egészséges hajad legyen?

haj.jpgUgye te is szép hajkoronára vágysz? A hajtípusodnak megfelelő samponok, hajkondicionálók beszerzése ma már nem nagy mutatvány, de tudnod kell, hogy ez nem elég. A szép haj az egészséges haj, és ehhez nem csak kívülről, belülről is táplálnod kell. Íme, néhány élelmiszer, amelyet érdemes beiktatni az étrendedbe.

 

TOJÁS

tojas.jpgA tojásban található biotin és B12-vitamin alapvetően fontosak a hajad egészsége szempontjából. Biotinhiány legtöbbször betegség hatására szokott fellépni a szervezetben, de ilyenkor komoly hajhulláshoz vezethet. Kiegyensúlyozott táplálkozással ezt nem nehéz elkerülni, melynek fontos eleme lehet a tojás is. A B12-vitamin elősegíti a haj növekedését, és a fejbőröd egészségégét.

ÉDESBURGONYA

edesburgonya.jpgAz édesburgonya telis-tele van béta-karotinnal és A-vitaminnal, melyek a hajadnak is nagyon jót tesznek. Ha a szervezetedben az A-vitamin hiánya lép fel, hajad szárazzá, töredezetté és élettelenné válik. De arra is érdemes odafigyelned, hogy ne legyen túl sok a jóból, ugyanis az A-vitamin felhalmozódása a szervezetben hajhulláshoz vezet. 

LAZAC

lazac.jpgA lazac rengeteg Omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelyet étkezéssel kell bevinnünk, ugyanis a szervezet nem képes azt előállítani. Az Omega-3 zsírsavaknak nagy szerepe van a betegségekkel szembeni védelemben, az egészségünk megőrzésében, ráadásul még a hajad is egészségesebb és fényesebb lesz tőle.

 

SPENÓT

spenot.jpgA spenót telis-tele van fantasztikus tápanyagokkal: A-vitaminnal, vassal, béta-karotinnal, folsavval és C-vitaminnal. Ezeknek az anyagoknak a kombinációja csodálatosan széppé teszik a hajunkat és egészségessé a fejbőrünket. Ne tévesszen meg popeye kopaszsága, a spenóttól ragyogóan szép hajad lesz.

 

A felsorolt élelmiszerek természetesen nem csak a hajadnak tesznek jót, szóval amennyiben azok közé a szerencsések közé tartozol, akik hajzuhataggal vannak megáldva, akkor se hagyd ki őket az étrendedből!

Szólj hozzá

táplálkozás spenót lazac tojás zöldség haj édesburgonya A-vitamin béta-karotin